Tekintettel arra, hogy a közelmúltban a francia PSA csoport megvásárolta az Opelt, a PSA Csoport viszonteladójaként 2020 decemberétől az Opel Motorsport rally-autók eladásáért és alkatrész értékesítéséért is a Tagai Racing Technology felelős Magyarországon és Kelet-Európában.

Az Opel Motorsport 2019 augusztusában jelentette be, hogy a 2021-es évadra kihozza a full-elektromos Corsa-e rally-autóját, melyet 50kWh-ás akkumulátorral szerelnek fel, elektromotorja – a széria változathoz hasonlóan – 136 LE-s teljesítményre és 260 Nm-es nyomatékra képes.

Mivel nem akadt különösebb probléma a németországi Pferdsfeldben nemrég zárult 1500 km-es tesztelésen sem, így az Opel Corsa-e jövő évi szereplése a versenyeken áttörést hozhat az elektromos rallye-versenyautók számára.

Az elektromos autó mellett az Opel Motorsport kifejlesztette az ADAM R2 utódját is, az Opel Corsa Rally 4-et, mely 1.2 literes, turbós, injektoros, 3 hengeres, benzines, 208 LE-s motorjával 290 Nm-es nyomatékot állít elő, erőátvitelét pedig egy 5 sebességes, szekvenciális Sadev váltó biztosítja. A több hónapos franciaországi, murvás és aszfaltos tesztek után az Opel Motorsport jövő év márciusától kezdi meg a Corsa Rally 4 gyártását. 

> Letöltöm az Opel Corsa Rally 4 megrendelőlapját.

> Letöltöm az Opel Corsa-e Rally megrendelőlapját.

Nézz bele a fotógalériába! 

TRT Europe Kft.