Velenczeiék a Citroënnel már a bajnokság második helyén állnak!

Harmadik helyen végzett a két városban megrendezett Ózd-Salgó Rallye-n a Citroën C3 R5-el versenyző Velenczei Ádám – Zsiros Gábor duó. Nem volt nullás versenyük, minden futamon benne voltak az első hatban, így a fiatal csapat a bajnokság legegyenletesebb teljesítményét felmutatva a ponttáblázat második helyén áll két futammal a finis előtt.

Vehemensen, győzelmi reményekkel indult neki a szezon ötödik versenyhétvégéjének az év elején alakult Citroën Rally Team Hungary csapata. Velenczei Ádámnak a közös rendezésű Ózd-Salgó Rallye hazai futamnak számított, így a pilóta nem véletlenül volt bizakodó. „Az első gyorsot sikerült megnyernünk és az első kör után is jól álltunk, minimális hátránnyal a második helyen.” – kezdi a beszámolóját a fiatal versenyző. „A következő körben vétettem egy hibát, nagyon levágtam egy kanyart, defektet kaptunk, bent maradt tizenegy-két másodperc, de stabilan a harmadik helyen álltunk még így is.”

Első nap Ózd környéki pályákon, másnap Salgótarján központtal zajlott a verseny. „Tudtunk négy első időt menni, meccseltünk az első helyért, ami öt verseny után azt gondolom, hogy nagyon jó dolog.” – nyilatkozta a céldobogón a bronzérmes pilóta. „Hazai verseny volt, az átlagosnál is több barátunk, szurkolónk volt kint a pálya szélén vagy látogatott meg minket a szervizparkban! Köszönjük nekik, hogy itt voltak!”

A verseny végén a csapat és Ádám is elégedetten összegezte a hétvégét „A teszten újra sokat gyorsultunk, köszönet a kitartó munkájáért és szakmai felkészüléséért a csapatnak és Tagai Tamásnak. Már csak a kilométerenkénti hiányzó egy-két tizedet kell megtalálnunk, – ami persze a legnehezebb – akkor még előrébb tudunk lépni.”

Öt közös verseny után a navigátorral való viszonyát is kiemelte a pilóta: „Gabival nagyon jó a hangulat az autóban. Etapokon sem feszülünk be, átbeszéljük, hogy mit kell javítanunk. Amikor felvesszük a sisakot, mindketten átszellemülünk és próbáljuk kihozni magunkból és egymásból a maximumot.”

Balkányi György csapatvezető büszke volt a fiaira: „A második helyen állunk a bajnokságban. Még két nehéz verseny van hátra a szezonból, de nagyon jó irányban haladunk!”

A csapat partnerei:

C Automobil Import Kft., TOTAL, Betonútépítő, SIVA Group, EuroAszfalt, Közmű Alagút, STRAVIA, FORVETT, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, Lead Design, Szirt BAU Kft., EFTECH Kft., Modul Hungária Kft., KirályHázak, BIG PUSH Rally Team, KA-BA kft. TAGAI RACING TECHNOLOGY, PIRELLI

Szöveg és fotók: DuEn

Tovább a fotókhoz

 

 

TRT Europe Kft.