Marco Bulacia a fiatal, tehetséges bolíviai versenyző rally-pályafutását egy Ford Fiesta R5–el kezdte 2018-ban Mexikóban. 2019-ben egy Skoda Fabia R5 volánja mögött már a 7. helyen végzett WRC2-ben a 24 nemzetiséget felvonultató több mint 70 fős mezőnyben.

A tavalyi emlékezetes szezon után Marco Bulacia Wilkinson újabb nagy lépést tesz sportkarrierjében. A 19 éves pilóta idén csatlakozik az új FIA WRC3 bajnoksághoz egy vadonatúj Citroën C3R5-el, melyhez a Tagai Racing Technology biztosítja a technikai hátteret.

„Számunkra kettős debütálás lesz ez, hiszen először versenyzem Citroënnel és először szerepelek WRC3-ban. Már a 2018-as év végén kipróbálhattam pár kilométerre egy C3-ast, amit nagyon megkedveltem. A tavalyi szezonban Mads Østberg és a Citroën Racing keményen dolgozott, hogy a legjobbat hozza ki az autóból.” – mondta az év végét Bolíviában ünneplő Bulacia.

Marco Bulacia 2020-as szezonja, a WRC alábbi futamait foglalja magában:

Március 12-15 Mexikó

Április 23–26. Argentína

Május 21–24. Portugália

Június 4–7. Olaszország

Július 16–19. Kenya vagy augusztus 6–9. Finnország

Szeptember 24–27. Törökország

November 29–01. Wales – Egyesült Királyság

A szezonra készülve Marquito hozzátette: „Január közepén Budapestre utazom, csatlakozom a csapathoz, hogy véglegesítsük a részleteket, még mielőtt az autó elindul Mexikóba. Február elején 100 kilométeres tesztelésre kerül sor azzal a céllal, hogy a legjobb beállításokkal érkezzünk a mexikói éles tesztre.

Ezen kívül Bulacia részt vesz a rangos, francia „321 Perform” képzésén, ahol, ahol olyan pilóták voltak elődjei, mint Sébastien Ogier, Stéphane Peterhansel, Craig Breen vagy José María „Pechito” López. Itt fejlesztik a pilóták vezetői képességét, pszichológiai és fizikai állapotát, amelyre nagy szükségük van az ilyen komoly versenysorozatokban.

Forrás és Fotók: FB Marquito Bulacia

TRT Europe Kft.